Nytt

Bodil er klar

Dette eventyret kommer til å gi deg en uforglemmelig opplevelse.

Hør stillheten mil etter mil på sledetur. Bodil Bakken har gjort hobbyen til jobb. Hun ønsker å la andre kjenne frihetsfølelsen når hundene drar sleden over viddene.

Sjekk videoen laget av A Girl From Earth da hun var på besøk hos Norway Husky Adventure

Det ligger et småbruk ved vegens ende. Knappe tre kilometer fra Kopperå Stasjon blir man møtt av 45 turglade Siberian Huskyer. Norway Husky Adventure gir avbrekk i hektiske hverdager.

-          På sleden hører du hundene puste, hundene som tasser bortover i snøen, og lyden av vinden i klærne. Det er nesten ubeskrivelig. I starten er det totalt kaos, men når du er i gang forvandles hundehylene til stillhet. De koser seg, samarbeider og gjør det de liker, sier Bodil Bakken.

Hun har holdt på med hunder i 20 år. Helge Ingstads naturverdier og interesse for hunder har vendt tilbake til fødestedet hans. Eventyreren, forskeren eide dessuten den første registrerte Siberian Husky i Europa. Tispen Molinka of Bowlake var en gave fra den kjente hundekjøreren Leonhard Seppala i 1952. Molinka kom riktignok ikke til Kopperå, men Bodil Bakken har mange av de samme naturverdiene og interesse for hunder som Ingstad. Midt mellom pilegrimsled og området hvor grenselosene hjalp folk over til Sverige under krigen har hun og hundene boltre seg i vakkert historisk landskap.

Lyst til å stresse ned med en uforglemmelig opplevelse? Her kan du booke tur.

Livsstil

Hun skulle gjerne hatt flere dyr på gården, men arbeidet med hundene krever tid. Det er en livsstil å drive med hundekjøring. En vanlig hverdag begynner med å gi frisk vann og mat til hundene. Deretter blir det skitplukking og trening av spannet uansett vær. Valper skal sosialiseres og ofte er det vaksinering eller andre ting som må gjøres. Om kvelden skal de ha mat igjen. Til vanlig har Bodil en handler som hjelper henne med hundene, men akkurat nå er det hun selv som tar all jobben. Det går ofte hele dager å stelle de firbeinte, men sledeturene veier opp for gjørme og regnværsdager.

-          Det kom til et punkt der jeg måtte bestemme meg for å satse. Jeg har alltid likt å være på tur i skog og mark. Med hundene så slapp jeg å bære sekken selv, det er et slags luksusturliv å ha med hunder på tur. Den frihetsfølelsen det er å stå på sleden ville jeg at andre skulle kjenne på også. Jeg anbefaler alle å ha et par trekkhunder når de skal ta med familien på tur, sier hun.

Barna har ofte vært med mamma på jobb, og nå går fireåringen og har begynt å peke ut sitt eget hundespann, og venter på å få sin egen slede. Småbarnsmoren har også andre ting å tenke på, med en annen jobb i tillegg til hundekjøringen. Men mest av alt venter hun på snøen og kjenner det begynner å krible.

Opplevelse

I begynnelsen hadde hun bare et par hunder, drev med snørekjøring og kløv. Etter hvert ble det konkurransekjøring og flere huskyer. I dag selger hun eksklusive opplevelser, og det er spesielt utlendinger som kommer hit for å være med på hundekjøring.

-          Vi begynte å selge turer til andre og har holdt på med det siden 2000. Vi har seks sleder og kan ta med inntil 12 personer på tur i gangen. Vi kan ta større grupper også, men da legges det opp på en helt annen måte og som del av et annet opplegg, sier hun. 

SJEKK OGSÅ UT DENNE YOUTUBEVIDEOEN FRA SLEDETUR I MERÅKERFJELLA

 

LES OGSÅ OM VINTERMORO I MERÅKER ALPINSENTER

Siste artikler
  • Hundekjøring i Meråker
  • Hjertet i fjellet
  • Besøk reinsdyr i Teveldalen
  • Juleteater i Svedjan
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY