Nytt

Spektakulære Rypetoppen for hele familien

Ta turen innom norges tøffeste klatrepark dom ligger i passe avstand fra Trondheim. Her kan hele familien sprenge grenser. 

Hva kan jeg gjøre i Meråker og Storlien tenker du kanskje? Kommer du innom Trøndelag i høst, er dette et turtips til deg som elsker å holde kroppen i bevegelse.

Friluftsliv i tilrettelagte eller uberørte omgivelser finner du mye av akkurat her hos oss. Rypetoppen er en familiepark som ligger like ved E14, like ved svenskegrensa. Klatreparken er mer enn en vanlig fornøyelsespark, her ligger alt til rette for gode opplevelser sammen med de du er glade i. Omgivelsene gjør at Rypetoppen skiller seg ut med sin spektakulære natur i foten av Steinfjellet. Se Rypetoppens nettside for informasjon om smitteverntiltak og booking av billetter. 

 

Slipp deg løs

Her er det virkelig bare å boltre seg i tretoppene. Du kan sveve høyt i zipliner og utfordre deg selv eller andre i morsomme klatreløyper for barn i alle aldre. Klatreparken har høysesong om sommeren, da er det åpent hver dag. Du kan booke dagskort og overnatting i lavvo, telt i fjellveggen og bjørnehi på Rypetoppens hjemmesider. 

Rypetoppen er en stor klatrepark med mange løyper i skog og fjell med fjellvann og fossefall som gir spektakulære feriebilder. Selv i regnværet, er Rypetoppen verdt et besøk. Bare husk å kle deg godt når det er ruskete vær ute. 

Se video her.

Parken har både varmestue, grillmuligheter og servering. Det er laget et trivelig uteområde med mange sitteplasser og griller. Du kan gå inn i langhuset dersom du trenger å varme deg litt. Parken ligger i gangavstand fra Teveltunet Fjellstue og de fine stiene i området gjør store deler av parken tilgjnegelig for både barnevogn og rullestol. 

Vi kan anbefale overnatting i lavo og fjelltelt i bergveggen, en herlig friluftsopplevelse der du kommer nært naturen. Du kan også bo i "bjørnehi". De små hyttene er satt opp langs vannkanten med glassfasade mot vannet. 

Dyktige instruktører viser og forklarer før du slipper fritt til. Det er bare å glede seg. Husk at det også er gratis å komme inn i parken, du betaler bare når du skal klatre.  

Rypetoppen ligger tett ved svenskegrensen, det er fint å kombinere turen hit med handel på Storlien. Rypetoppen Adventurepark er en av landets tøffeste og største klatreparker.

Her kan du fint bli i flere dager, og du kan gjerne kombinere ferien med turer i fjellet, fiske og padling. Nevnte vi at klatreparken har både kanoer og SUP-brett til utleie? Sommerens feriebilder bør jo inneholde en selfie på SUP-brettet foran det vakre fossefallet, Brudesløret.

 

Bli også med på fjellridning. Meråkerfjell ridesenter ligger i kort avstand fra klatreparken og svenskegrensa. 

Norges tøffeste guide? Hallgeir Martin Lundemo er kjent fra både reality-TV og som Petter Northugs mentor. Han har vokst opp i Meråkerfjellene og har flere ganger løpt på alle de 26 tusenmeterstoppene i kommunen på èn og samme tur. Han er kjent for å være en stor inspirator. La Hallgeir guide deg i fjellet.

Blir du her i glere dager? I Merker og Storlien finnes det flere spennende aktivteter å være med på. Tennis er en av dem. Lyst på en aktiv ferie?

 

Overnatting? Se her.

 

 

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring på barmark
  • På ferie med hest
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY