Nytt

Detta bör du ta med dig

Meråker och Storlien erbjuder många fina naturupplevelser, bra matställen, äventyrlig övernattning och spännande aktiviteter. Här kan du också göra bra shoppingfynd.

Det finns många skatter i området, och du är hjärtligt välkommen att besöka några av de lokala konstnärernas verkstäder och gallerier. Vissa har butiksförsäljning med fasta öppettider, medan andra måste kontaktas i förväg. Här är en del av det du kan hitta i området.

BOOK TUREN NÅ

Viltboden

I denna friluftsbutik kan du få tag i allt från lokalt producerade livsmedel, superunderställ och trendiga jaktkläder. Butiken hittar du på Storliens fjällgård på Storvallen. Viltboden är skyltad från E14 och har långa öppettider. Mer information läggs ut på Viltbodens egen Facebook-sida. Tfn +46 657 70 500

Superpris

En stor godisbutik som är fylld till brädden är väl alla barns dröm? Det hittar du i Storlien, granne med Woolpower och Superpris Supersalg. Fyll gottpåsen inför helgen till bra priser. Supersalg, som ligger precis bredvid, är butiken som har allt du inte visste att du behövde. Besök www.superpris.se.

 

Guldsmed

Linegull har verkstad i Meråker. Hon har försäljning, utför reparationer och tillverkar smycken på beställning. Line Dalsplass Aursand har sina egna vackra kollektioner, som bl.a. Hjerter, Silisølv och Stjernehimmel. Hennes goda hantverk och känsla för detaljer har bl.a. bidragit till att hon också arbetar på en serie silversmycken till folkdräkter. Line har fasta leveranser till butiker i Oslo. Läs mer på www.linegull.no och på hennes Facebook-sida.

 

Glaskonst

Helene Ingstad har arbetat med glaskonst i 12 år. Hon har utsmyckat många lokala byggnader och har en verkstad med försäljning på sin egen bakgård. Här hittar du allt från trendiga objekt till klassisk konst i härliga färger. Helene tillverkar även produkter på beställning och efter kundens önskemål. Hon är tillgänglig i stort sett varje dag, men kontakta henne gärna på telefon i förväg. Helene kan kontaktas på +47 416 92 404.

 

Bæbua

Långt in i den vackra Stordalen hittar du en charmig gård med en trevlig gårdsbutik. Här är det öppet varje tisdag samt när det annonserats på Facebook. Garvat läder, tuffa stickade och virkade mössor och kuddar är några av produkterna. Här hittar du även hemsmidda knivar samt får i olika former och fasoner, bl.a. som tryck på en kopp eller som mjukisdjur. Tfn +47 452 01 173

 

Tavelmakare

Tant Grön är både tavelmakare och konstnär. Hitta den perfekta ramen för ditt foto eller köp färdiginramad konst eller kort från Lill Kristin Brenntrø. Kontakta henne på tfn 47 900 26 698 eller via hennes Facebook-sida. Verkstaden har ett utmärkt läge på en trevlig innergård med utsikt mot Fonnfjället.

 

Meråker Station

Här hittar du mysiga och nyrenoverade lokaler som du kan hyra för fest och tillställningar. Byggnaden har kreativa hyresgäster, och på andra våningen hittar du bl.a. Meråker konstförening som har sin egen försäljning. Heimlaga i Meråker har öppet varje torsdag kl. 18:00–20:00 och där säljs produkter tillverkade i Meråker. Öppettiderna kan förlängas i samband med arrangemang och enligt överenskommelse. Följ Meråker Stations vänner och Heimlaga i Meråker på Facebook. Stationskafé med jämna mellanrum. Även Meråkers Hantverksförening är hyresgäster här.

 

Mataffärer

Både Meråker och Storlien har flera matbutiker du kan välja mellan. Här hittar du också lokala produkter från regionen. Utbudet är brett och du hittar allt från byggvaror, sportaffär, klädaffär och café i anknytning till livsmedelsbutikerna. Bunnpris ligger vägg i vägg med Meråker Kött och de har en fantastisk köttdisk. Det är även värt att notera att man kan göra beställningar på fina råvaror som finns i det bakre rummet hos MK. Coop Extra i Storlien är ombud för Systembolaget, men du måste komma ihåg att beställa dina varor på nätet några dagar i förväg. Varor kan beställas på www.storlien.coopnord.se.

 

Sportaffärer

Meråkers centrum har två sportanläggningar. Storlien har flera butiker med sportförsäljning. I Storlien hittar du en cykeluthyrning. Läs mer på www.bestski.no och www.sportcenter.nu.

 

Blommor

Stubban gård ligger bara ett stenkast från E14 med avfart mot Trøbakk. Här har du ett rikt utbud av blommor, växter, kransar och hantverk. Eli Stubban Karlsson har omfattande öppettider och gör blomsterarrangemang för alla tillfällen. Läs mer på www.stubbangard.no

 

 

Galleri

Konstnären Ragnhild Bjerkan har sitt galleri i Kopperå. Väggarna sprudlar av färg. Förutom att måla är hon en duktig sömmerska. När hon inte är ute och reser för att hitta inspiration, hittar du Ragnhild på stationen i Kopperå. Ta kontakt i förväg på +47 959 45 855.

 

Antikviteter

Längs vägen i industriområdet i Kopperå hittar du Karis Antikk. Kari Schjølberg Haugen har öppet på torsdagar, men är även tillgänglig enligt överenskommelse. Kari samlar populära skatter och har något för var och en som är ute efter alldeles särskilt. Karis Antikk har en egen Facebook-sida och kan kontaktas på tfn +47 908 83 189. En bit utanför Meråkers centrum, också det längs E14, hittar du Gudå Antikk og Brukthandel. En trevlig gård med många spännande skatter. En gårdsskylt vid vägen talar om när det är öppet, men du kan också kontakta innehavaren Maria De'Moon på butikens Facebook-sida eller på tfn +47 905 50 659.

 

Teveltunet gårdsbutik och bryggeri

Äntligen kom den lokala ölen till gården. På Teveltunet har man i anknytning till bryggeriet öppnat en gårdsbutik med försäljning av lokala produkter, lokalt öl och konst. En trevlig butik där du kan köpa en god kopp kaffe och en enkel matbit. Butiken är öppen på lördagar, men är i övrigt tillgänglig med kort varsel. Läs mer på www.teveltunet.no

 

 

Strikken

Här hittar du ett rikt utbud av inredning, gåvor, kläder och experter på stickning. Om du kört fast med ett stickmönster är det bara att ta med det till affären. Kari Stensen och Hanne Risvold har en trevlig och unik butik i hjärtat av Meråker. Här är det öppet varje dag och urvalet förändras ständigt. Varannan vecka arrangerar de även ett stickcafé. Strikken lägger upp nyheter på sin Facebook-sida. Tfn +47 472 85 613

 

Natur Alpakka

Det är skönt att värma sig med bra produkter i alpackaull en kylig sommarkväll eller när regnet öser ner. Scandinavian Supply formger, utvecklar och tillverkar varor hos lokala leverantörer i Peru. Hanne och Moisés Matos håller till i Meråker och deras produkter kan bl.a. köpas på hemsidan www.naturalpakka.no. De har också försäljning i gårdsbutiken på Teveltunet.

AKTIVITETER DU BØR FÅ MED DEG

Siste artikler
  • Se hva du kan gjøre i Meråker i sommer
  • Guidet tur i fjellriket
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
  • Trygg ferie i Meråker
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY