Nytt

Sjekk denne vakre turen

Her finner du Storliens fineste eng med liljekonvall. Bli med til Ernstkumlet.

Kjenn duften av blomster. Hør lyden av bekk og små fossefall. Dr. Ernst Westerlund visste hva han gjorde da han anbefalte sine pasienter å mosjonere i frisk fjelluft og vakkert landskap sent på 1800-tallet.

Se video fra Blomsterstigen i fjor sommer (Husk lyd) 

Han hadde sin sommerpraksis her på Storlien, og folk kom fra hele verden for å bli behandlet av den legendariske doktoren.

Ta en sommertur til Storlien du også. Book overnatting her.

- Det er vakkert her, en sti som er lett å gå for de aller fleste. Vi rydder og vedlikeholder stien slik at folk også i dag kan oppleve denne fantastiske naturen og historien om doktor Ernst Westerlund, forteller Alice Bähren i Westerlundsällskapet.

Video nederst i artikkelen (husk lyd)

Hun har vært med i stiftelsen 25 år, og trives godt med å holde stien i orden.

Vidundermedisin

Dr. Ernst Westerlund trodde på behandling i fjelluft fra 600 m. o. h. og høyere. Han ga individuelle program til sine pasienter om kosthold, hvile, arbeid og mosjon. Hans «luftkur» gjorde mirakler og folk strømmet til Storlien. Luftkuren virker den dag i dag. Her er det lett å glemme både tid og sted. Roen senker seg og inntrykkene langs stien gir påfyll av energi i en stresset hverdag. Når du krysser en av nedfartene til alpinanlegget oppdager du dessuten at store deler av bakken er dekket av liljekonvall.

Duften er fantastisk sammen med den flotte utsikten. Her trives unge så vel som gamle, og gjesteboken vitner om at dette et populært turmål i Storlien.

Enkelt å finne fram

Denne historiske og flotte turen passer for de aller fleste. Blomsterstigen er merket fra sentrum ved Superpris og Storliens Högfjällshotell. Det er 2 km å gå til Ernstkumlet og 2,5 km til Vindarnas Tempel. Hele runden er ca. 6 km lang. Stien går i fint terreng, og du kommer fort opp i høyden i fjellet. Nyt utsikten mot Sylan og Stenfjellet. Se utover Norge og Sverige. Turen kan fint forlenges, og fra Vindarnas Tempel finner du merket sti mot Skurdalsporten. Det er også merket flotte sykkelstier i fjellet.

Her kan du overnatte.

Sjekk også ut denne turen. Turtips i Meråker og Storlien, del 1: Mannfjellgruva.

 

Siste artikler
  • Hundekjøring i Meråker
  • Hjertet i fjellet
  • Besøk reinsdyr i Teveldalen
  • Juleteater i Svedjan
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY