Nytt

Fem vackra vintertips

Här är tips för några utflykter som du borde ta med dig när vintern kommer.

Vi lengter etter snøen, men fortsatt er mye litt usikkert på grunn av Covid-19. Vi vet at våre aktører i området gjør det det kan for å følge gjeldende råd og retningslinjer for smittevern. Det er foreløpig usikkert når grensa åpner for normal trafikk, men enten du kommer fra den ene eller andre, siden så har vi dyktige opplevelsesleverandører som brenner for å gi gode opplevelser til sine gjester både i Sverige og Norge. Her er noen opplevleser vi gleder oss til å kunne oppleve: 

1: Skurdalsporten - paradiset på "gränsen"

Et pass mellan bergen där pilgrimmerna passerade på sin väg mot Nidaros på 1100-talet. Här finns kors inristade i berget, som man funnit på senare år. Det sägs att korsenrepresenterade olika europeiske munkordnar som gick genom passet på väg till Nidaros. 750 m.o.h ligger Skurdlsporten Fjellstue. Kolla deras hemsida för info. Avstånd från Storlien med skidor är 5,5 km.

2: Fjergenkafén - ved foten av vannet

Hit kommer du enklest fra Kopperå. Herfra er det tråkket flotte skispor inn til Fjergen som er et koselig sted å besøke. Det er en kafeteria ved demningen som er åpent noen helger. Det er ca 5 km å gå inn hit. Kopperå Idrettslag legger ut informasjon om kafeen og oppkjørte løyper på sin Facebookside. Kaféen er som regel bemannet i helgene fra vinterferien og ut påsken. 

3: Litjfunnsjøvollen - trivelig seter

Den korteste veien hit er å parkere ved Fersdalsveien, ca 500 meter før Mårråkstuggu. Herfra er det ca 4 km i fint terreng opp til en herlig setervoll. Det er tradisjon for mange å gå hit for å kjøpe seg kaffe og noe å bite i. Elin og Arne Rønning er trivelig vertskap. Herfra er det ca litt over en mil med ski på beina over til Fjergen eller Grova. Setra er en del av Meråkers flotte løypenett. 

Se denne videoen fra tur til Litjfunnsjøvollen

4: Vindarnas tempel

Högst uppe på kalfjället ligger en utkiksplats där du kan se ut över jämtlandska fjällvärlden. 2,5 km från Storlien, 3 km via Erntstkumlet. 

Overnatting? Sjekk her.

5: Kluken

Velg mellom start i Stordalen, eller med utgangspunkt fra Storliens Fjällgård. Det er ca 7 km med ski fra Storlien til Klukstugan, og det dras skispor i en triangel slik at turen kan tas som en runde. Du kommer deg høyt opp og får god utsikt mot Syltoppene.

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring på barmark
  • På ferie med hest
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY