Nytt

Høsttakkefest

Søndag er du velkommen innom Meråker Fjellhage på høsttakkefest. 

13.oktober holder Meråker fjellhage, i samarbeid med Kirkebyfjellet konferansesenter, familiedag- og høsttakkefest i lavvoen på gården. Det blir bidrag fra flere lokale krefter. Småbruket Marken, Meråker alpinsenter, Meråker historielag, Kathrine Høttmon, Julie Skavmo, Evjebakken birøkt og Geir Ove Krogstad vil være på plass.

Meråker Fjellhage vil vise rundt og fortelle om sine grønnsaker, urter og planter på gården.

- Jeg har bestandig hatt sansen for livet på landet, og det gir energi å prøve seg frem med økologiske grønnsaker. Vi startet uten forkunnskap, og det har vært spennende å se hva vi får til. Nå har vi nærmere 40 sorter grønnsaker og urter her på gården, forteller Eva Eilertsen.

Hun gleder seg til å invitere til høsttakkefest. Samarbeidet med Kirkebyfjellet og andre lokale aktører i området er godt. Kirkebyfjellet skal blant annet selge sin nydelige lamme-pita som består blant annet av grillet villsaulam fra småbruket Marken med ureiste grønnsaker til. 

- Dette gir oss muligheten til å "tilberede og fortelle historier fra jord til bord", og med det mener vi at så kortreist som mulig, ser vi på som en kjempefordel! Det er bærekraftig om vi slipper alt for mange krumspring av transport av råvarer. Og å hedre og ære produsenter som vi kjenner, som er opptatt av dyrevelferd, sunne råvarer og kvalitet i alle ledd, er –vil jeg si- vårt motto på vår arbeidsplass. Vi tilbereder råvarer med største respekt og forteller gjerne historiene som hører til, forteller Linn Hansen.

Det blir også salg av skuffkake, vafler, kakao og kok-kaffe fra bålet. 

Småbruket Marken stiller med familiequiz, villsau, salg av skinn og puter.

- Det er veldig arti at vi får til dette arrangementet. All ære til Linn og Sturla og Fagerlia Fjellhage som har tatt initiativet! For mange år siden jobbet jeg på interregprosjektet med vår vennskapskommune Åre da de startet opp med sitt «Åre Høstmarknad». Det har utviklet seg til å bli ei festhelg for både fastboende og tilreisende familier, og sørger for fulle hoteller og stor aktivitet i Åre sentrum samtidig som fokuset er på bærekraftig utvikling og lokale ressurser. Det blir spennende å se hva Høsttakkefesten kan bli til i Meråker. Vi har i alle fall mye å takke for på denne tiden av året, - fugl, fisk, grønnsaker, sopp, frukt, bær og kjøtt og snart viltkjøtt, forteller Anne Marken. 

Meråker Alpinsenter deltar, og Arne Magnus Størseth vil fortelle om utviklingen som har vært i alpinbakken til nå- og har gode tilbud på sesongkort. Det blir musikk med Katrine Høttmon - barna kan lage smør med Julie, Meråker historielag forteller om seterdrifta i gamle dager med setervandring over Kirkebyfjellet til Funnsjødalen.

Åpningstid er 12-15.00, parkering på tunet og parkeringsplass ved Bjørbekktrekket. Fri inngang. Betaling av mat og produkter med Vipps, kort og kontanter.

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring på barmark
  • På ferie med hest
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY