Nytt

Fem flotte sommereventyr

Det går fort til sommerferie. Her er noen gode ferietips. 

Det kribler! Snøen smelter, og det drypper fra takrenna. Det er på tide å begynne å planlegge årets sommerferie.  Her er noe av det du kan gjøre i Meråker og Storlien. Kanskje vi treffes?

1: Besøk Rypetoppen

Et eldorado for hele familien! Klatre i trær og fjell. Svev i zipliner, utforsk naturen, padle i kano eller SUP. Topp det hele med overnatting i lavo, fjelltelt eller hobbithus. Det er gratis å gå inn i parken, du betaler bare for klatring og vannaktiviteter. Dette er familieparken for den aktive familien. Om mor, far eller bestefar vil gjøre noe annet, så finnes Teveltunet med gårdsbutikk og eget bryggeri i gangavstand fra parken. Det spesielle med Rypetoppen er den fantastiske beliggenheten omgitt av spektakulær natur, nydelig fossefall og fjellvegger som går rett opp fra vannskorpen der noen av de heftigste klatreløypene finner sted. Du har kanskje besøkt klatreparker før, men denne har noe unikt og eget ved seg. I år lanseres dessuten flere nyheter i parken. 

Her kan du booke overnatting via vår nettside. 

Her kan du booke direkte hos Rypetoppen

2: Sykle i fjellet

Det kunne ikke kriblet mer enn det gjør akkurat nå. Det er lagt ned et godt stykke arbeid i fjellene på Storlien for at vi skal kunne nyte de vakre fjellene fra sykkelsetet. Ta turen ut i villmarken, nyt fjellet og naturen. Her finner du tilbud for den mest aktive og for nybegynneren. Snart kan du booke din sykkelferie på vår nettside. I Meråker jobbes det også med sykkelstier og sykkelruter i nærområdet, med andre ord. Sett av tid til sykling dersom du tar turen hit til oss. 

Overnatting? Her er noen av våre overnattingssteder du kan booke på nett. Det finnes også andre muligheter. Ta gjerne kontakt dersom du lurer på noe. 

3: Besøk en tusenmeterstopp

Gjør som Petter Northug og Hallgeir Martin Lundemo. Besøk en av våre 26 tusenmeterstopper. Det er så utrolig mye vakker natur du kan få med deg. Hvert år arrangeres fjelløp som går over én eller flere topper. Noen av de mest populære toppene er Fonnfjellet, Mannfjellet og Kluken. 

Eller hva med å delta på Norges tøffeste fjelløp, sjekk ut påmeldingen her.

4.august 2018 arrangeres dessuten NM i terrenegultra i Meråker. Delta på ultra 70 km, marathon 42 km, halvmaraton 20 km eller miniton 8 km. Eller bli med som tilskuer? Basecamp blir på Teveltunet der alle distanser har målgang. Fjellvukku blir lagt til samme helg og det blir masse livet på tunet. 

4: Ri på islandshest

Meråkerfjell ridesenter gir deg fjellet fra hesteryggen.  Hvert år tar de med seg grupper på ridning i fjellet. Få med deg en magisk opplevelse sammen med en turguide som har vokst opp i området, har sine røtter herfra og er en fantastisk historieforteller. På gården i Teveldalen har de 80 islandshester. Finn ut mer på hjemmesiden deres. 

5: Gå til seters 

Kjør innover mot Fersdalen og parker ved Mårråkstuggu. Derfra er det ca 4 km å gå inn til Litjfunnsjøvollen. Hver sommer er det åpen seter her. Møt dyrene, kjøp noe å bite i, og kos deg på tur. Litjfunnsjøvollen er bare en av de mange flotte turmålene i området. Setertur kombineres fint med fjelltur, sykkeltur, fiske eller padling. Turmulighetene er mange.

Eller hva med historisk vandring, gå langs pilegrimsleden eller opplev en bit av gruvehistorien?

Nederst i artikkelen ser du video fra en gruvetur i Meråker.

Lurer du på mer? Meråkermusea har info om priser og tjenester på sin hjemmeside. Finn ut mer her. 

Book overnatting nå.

Siste artikler
  • Se hva du kan gjøre i Meråker i sommer
  • Guidet tur i fjellriket
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
  • Trygg ferie i Meråker
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY