Nytt

Guidet tur i fjellriket

Hallgeir Martin Lundemo har gjort det lettere å komme seg ut i fjellet. Dette er turguiden som byr på det lille ekstra.

Meråker har 26 tusenmeterstopper, for ikke å snakke om alle toppene som ligger rett under den magiske tusenmetersgrensa.

Bli med på Meråker Mountain Challenge. Les mer her. 

Alt ligger til rette for å skreddersy den turen som passer deg best enten du er nybegynner, familie med små barn eller erfaren fjellvandrer.  

Book guidet tur her.

Lokalkjent guide

Bestefar, Martin, var grenselos under krigen, og satte livet på spill for å hjelpe flyktninger over til Sverige. Pappa, Magnar, tok arven videre i skisporet, og startet historien om Grova skisenter. Hallgeir selv har bragt fjellene ut til folket. Det fikk han kulturprisen for i mai. Han brenner for at andre skal glede seg over turmulighetene området byr på.

- Det startet med treningsturer i fjellene. Sammen med Frode Estil, fant vi ut at dette er noe som flere bør oppleve. Den unike mestringsfølelsen å nå toppen er vanskelig å beskrive. Gleden for fjellet har vokst i takt med opplevelsene. Du vil ha mer og du vil tilbake, sier Lundemo.

Book overnatting nå.

Blir du med Lundemo på guidet tur vil du høre både historie, lære om veivalg, vær og vind og riktige klær. Matopplevelser er også en del av opplegget på guidede turer. Turene legges opp etter antall deltakere og lengde. Lundemo samarbeider med både Teveltunet og Aspåsen gård og husky.

Bjørnespor

I fjellet er opplevelsene mange. Du kommer tett på natur og dyreliv. For kort tid siden var Hallgeir og en gruppe han guidet tett på bjørn i fjellet. De fant ferske bjørnespor i snøen like i nærheten av Teveltunet.

- Det var helt rått. Sporene var tydelige, så bjørnen hadde nok passert kort tid før oss, forteller Hallgeir.

Hallgeir ropte og jublet over å bjørnesporene. Turen fortsatte med en litt nervøs stemning.

- Det ble en eksklusiv tur. Vi kikket lenge på sporene og sonderte terrenget for å se om bjørnen var i nærheten. Lunsjen rakk vi ikke, men opplevelsen ga påfyll, forteller Hallgeir.

Sporene oppdaget de bare ett par hundre meter fra svenskegrensa, så bjørnen kom nok vandrende fra Sverige. Få dager etter denne opplevelsen var Hallgeir på ny guidet tur. Denne gangen kunne han legge ut bilder av en elgkalv de møtte på veien.

Petter Northug og Fongen

Hallgeir Martin er også kjent som en motivator for Petter Northug, og mange av oss har sett heiaskiltet ”Fongen” på TV-skjermen. Men hva er historien bak?

- Vi har brukt fjelltoppene som motivasjon, og Fongen er en av de mest krevende og ekstreme turene. Da Petter var med første gangen var han mer ivrig på å fortelle om den flotte opplevelsen turen ga. Etterhvert merket vi en god treningseffekt av toppturene. Toppturene ga sterke inntrykk og Fongen har blitt et bilde på det som også har funket som motivasjon på skirenn, forteller Hallgeir.

Skilt til hver topp

Det er satt ut flere hundre skilt som markerer toppene, peker i retning av turmålene fra utgangspunkt og underveis i terrenget. På hver topp er det turbok, og via appen ”Trimpoeng” , er toppturene tatt enda et steg lenger. Det er konkurranser med flotte premier. Dette er noe Hallgeir Martin har jobbet hardt for å få til. Han har brukt utallige timer og mye dugnadsinnsats for å gjøre Meråkerfjellene kjent for flere. Det tid for å oppdage enda flere skatter i vår vakre fjellheim, og når pudderalarmen går vil stadig nye turelskere sette sine spor i urørt snø.

Arrangerer NM

4. august arrangeres dessuten NM i terrengultra i Meråker. Meråker til Topps har gjennom flere år jobbet med å bygge opp fjelløpet Meråker Mountain Challenge til noe enda større. Primus motor Hallgeir Martin Lundemo er fornøyd med å nå nye høyder. I år blir det 300-års markering av Karolinerhærtoget med general Carl Gustaf Armfeldt i spissen i forbindelse med løpet. I 1718, lå Armfeldt og 6000 soldater i Guddingsvika der NM-løpet starter. Det blir en NM-uke med tett program, historisk markering, kanoner m.m. Se hele programmet i årets utgave av Visit Meråker & Storlien her.

Trenger du overnatting? Se her.

 Her er årets turposter.

Siste artikler
  • Forsiktig gjenåpning
  • Fantastiske Rypetoppen
  • Fantastiske Steinfjellet
  • Guidet tur i fjellriket
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY