Nytt

Guidet tur i fjellriket

Hallgeir Martin Lundemo har gjort det lettere å komme seg ut i fjellet. Dette er turguiden som byr på det lille ekstra.

Meråker har 26 tusenmeterstopper, for ikke å snakke om alle toppene som ligger rett under den magiske tusenmetersgrensa.

Bli med på Meråker Mountain Challenge. Les mer her. 

Alt ligger til rette for å skreddersy den turen som passer deg best enten du er nybegynner, familie med små barn eller erfaren fjellvandrer.  

Book guidet tur her.

Lokalkjent guide

Bestefar, Martin, var grenselos under krigen, og satte livet på spill for å hjelpe flyktninger over til Sverige. Pappa, Magnar, tok arven videre i skisporet, og startet historien om Grova skisenter. Hallgeir selv har bragt fjellene ut til folket. Det fikk han kulturprisen for i mai. Han brenner for at andre skal glede seg over turmulighetene området byr på.

- Det startet med treningsturer i fjellene. Sammen med Frode Estil, fant vi ut at dette er noe som flere bør oppleve. Den unike mestringsfølelsen å nå toppen er vanskelig å beskrive. Gleden for fjellet har vokst i takt med opplevelsene. Du vil ha mer og du vil tilbake, sier Lundemo.

Book overnatting nå.

Blir du med Lundemo på guidet tur vil du høre både historie, lære om veivalg, vær og vind og riktige klær. Matopplevelser er også en del av opplegget på guidede turer. Turene legges opp etter antall deltakere og lengde. Lundemo samarbeider med lokale aktører i nærområdet.

Petter Northug og Fongen

Hallgeir Martin er også kjent som en motivator for Petter Northug, og mange av oss har sett heiaskiltet ”Fongen” på TV-skjermen. Men hva er historien bak?

- Vi har brukt fjelltoppene som motivasjon, og Fongen er en av de mest krevende og ekstreme turene. Da Petter var med første gangen var han mer ivrig på å fortelle om den flotte opplevelsen turen ga. Etterhvert merket vi en god treningseffekt av toppturene. Toppturene ga sterke inntrykk og Fongen har blitt et bilde på det som også har funket som motivasjon på skirenn, forteller Hallgeir.

Skilt til hver topp

Det er satt ut flere hundre skilt som markerer toppene, peker i retning av turmålene fra utgangspunkt og underveis i terrenget. På hver topp er det turbok, og via appen ”Trimpoeng” , er toppturene tatt enda et steg lenger. Det er konkurranser med flotte premier. Dette er noe Hallgeir Martin har jobbet hardt for å få til. Han har brukt utallige timer og mye dugnadsinnsats for å gjøre Meråkerfjellene kjent for flere. Det tid for å oppdage enda flere skatter i vår vakre fjellheim, og når pudderalarmen går vil stadig nye turelskere sette sine spor i urørt snø.

Arrangerer årets råeste fjelløp

1. august arrangeres fjelløpet Meråker Mountain Challenge. Smittevernet er selvsagt tatt godt hensyn til og arrangøren følger løpende retningslinjer vedrørende koronaen.

Du kan melde deg på løpet her.

Primus motor for løpet er Hallgeir Martin Lundemo. Løpet følger historiske fotspor. Karolinerhærtoget med general Carl Gustaf Armfeldt i spissen har vandret i deler av traséen. I 1718, lå Armfeldt og 6000 soldater i Guddingsvika der det lengste løpet starter. 

Trenger du overnatting? Se her.

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring på barmark
  • På ferie med hest
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY