Nytt

Her kan du spille tennis

Denne aktiviteten er lettere tilgjengelig enn du tror. Ta turen til Meraker Vestre og sjekk ut tilbudet.

Gården Meraker Vestre er Meråkers eldste gård. Her finner du en asfaltert og inngjerdet tennisbane. Det praktiseres "drop in", og du kan betale for timen kontant ved å legge penger i postkassen som henger på gjerdet. Her finner du også en kasse med tennisracketer og baller til uteleie. Du kan betale leie av bane og utstyr med Vipps.

Omgivelsene er naturskjønne. Kyr og hester går på beite like ved tennisbanen. Det er tilrettelagt med steinbord, benker og grill på utsiden av banen. Meråker Vestre tilbyr også overnatting. Du finner mer informasjon på hjemmesiden deres ved å klikke på denne lenken. 

Historie

Gården er den eldste i Meråker, med fast bosetting fra 1548. Den gamle ferdselsleia fra Jæmtland over "Meråka" går over eiendommen. I 2016, ble det funnet en mengde gamle mynter i traseen, deriblant en Samandisk pregning av Kalifen Nasr Bin Amad fra år 933. En likearmet spenne i Borrestil fra år 830, samt en Pilegrimsmedalje fra 1200-tallet er noe av de rikholdige funn som de veifarende har etterlatt seg på vandring fra Øst og inn til Nidaros. 

Veien hit

Gården ligger 1 km fra avkjørselen ved E14 i Meråker sentrum. Når du kommer fra Sverige, tar du av fra E14 til høyre like etter Fonnfjell hotell. Ta deretter 2.avkjørsel inn mot Nygården boligfelt. Fortsett til høyre forbi en ballbinge, og opp bakken. Fortsett rett fram inn på en grusvei og kjør til enden av veien. Her finner du Meraker Vestre. 

Andre aktiviteter? Se oversikten her.

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring på barmark
  • På ferie med hest
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY