Nytt

Lokale butikker med sjarm

Du finner flere trivelige forretninger i Meråker og Storlien. Klart du kan shoppe til jul her.  Her får du en oversikt over noen av stedene du bør vite om.

Du er alltid hjertelig velkommen innom lokale butikker, kunstnerverksteder og gallerier i området. Enkelte har butikkutsalg med fast åpningstid, mens andre må kontaktes i forkant. Her er noe av det du finner i området:

Strikken

Denne sjarmerende butikken ligger ved inngangen til Fonnfjell hotel. Her finner du rikt utvalg av interiør, gaver, klær og eksperter på strikking. Står du fast i en strikkeoppskrift, er det bare å ta det med seg til butikken. Kari Stensen og Hanne Risvold har en trivelig og unik butikk i hjertet av Meråker. Her har de åpent hver dag, og utvalget skifter stadig. Juleutstillingen er på plass i butikken, og her kan du sette deg ned i kaffekroken for en liten prat og kopp kaffe. De arrangerer strikkekafé som annonseres på deres facebookside. Tlf. +47 472 85 613

Antikk 

På tur mot Meråker sentrum, langs E14 (når du kommer fra Stjørdal), finner du Gudå Antikk og brukthandel. Let blant gamle og spennende skatter. Det henger skilt ved veien som viser om butikken er åpen. Du kan også ta kontakt på telefon +47 905 50 659. Åpningstider blir også annonsert på butikkens egen facebook-side.

Gullsmed

Linegull har verksted i midtbygda i Meråker. Her har hun utsalg av smykker,  tilbyr reparasjoner og lager smykker på bestilling. Line Dalsplass Aursand har egne vakre kolleksjoner som blant annet Hjerter, Silisølv og Stjernehimmel. Hennes gode håndverk og sans for detaljer har blant annet bidratt til at hun også jobber med en serie bunadssølv. Line leverer fast til utsalg i Oslo. Sjekk ut www.linegull.no og facebooksiden hennes. Hun selger også sine produkter på butikken "Heimlaga"  på Meråker stasjon. 

Godisbutikken

Her kan du besøke alle barns drøm, en stor godtebutikk fylt til randen. Butikken ligger ved jernbanestasjonen på Storlien. Fyll godteposen til helgen til gode priser. Sjekk ut www.superpris.se.

Glasskunst

Helene Ingstad har holdt på med glasskunst i mange år. Hun har utsmykket mange lokale bygninger, og har verksted med utsalg i sin egen bakgård. Her finner du alt fra trendy varer til klassisk kunst i herlige farger. Helene lager også produkter på bestilling, og etter ønsker fra kunden. Hun er tilgjengelig stort sett hver dag, men ta gjerne kontakt på telefon i forkant. Helene kan kontaktes på +47 416 92 404. Helene selger sine varer på Meråker stasjon i butikken "Heimlaga i Meråker".  

 

Bæbua

Langt inn i vakre Stordalen, finner du en sjarmerende gård med trivelig gårdsbutikk. Her er det åpent tirsdager, og når det er annonsert på Facebook. Garvet skinn, kule strikkeluer og puter er noe av utvalget. Her finner du også hjemmesmidde kniver og sauer i forskjellige former og fasonger. Tlf. +47 452 01 173

Rammemaker

Tante Grønn er både rammemaker og kunstner. Finn den perfekte rammen til ditt bilde eller kjøp ferdig innrammet kunst eller kort fra Lill Kristin Brenntrø. Ta kontakt på tlf. +47 900 26 698 eller facebook-siden hennes. Verkstedet ligger flott til på et trivelig gårdstun med utsikt mot Fonnfjellet. Hun har også utsalg på Heimlaga i Meråker på Meråker stasjon. 

Europris

Meråker sentrum har fått en splitter ny Europris-butikk vegg i vegg med Rema 1000. Her finner du stort vareutvalg og brede åpningstider. 

Matbutikker

Både Meråker og Storlien har flere matbutikker du kan stikke innom. Her finner du også lokale produkter fra regionen. Utvalget er bredt, og du finner alt fra byggevarer, sportsbutikk, klesbutikk og kafé i tiknytning til matbutikkene. Eurocash finner du ved Storvallen. Coop Extra på Storlien har polutsalg, men du må huske å bestille varene dine på nett noen dager i forveien. Varer kan bestilles på www.storlien.coopnord.se .

 

Sportsbutikker

Her finner du spesialister enten du er scooterkjører, fjellvandrer eller skiløper. I Meråker finner du ekspertise på langrenn og skislip. Estilslipen fra Meråker brukes av utøvere i verdenseliten. Meråker har to sportsforretninger i sentrum samt et lite utsalg knyttet til skiutleien i alpinsentret. Storlien har flere butikker med sportsutsalg, og Storliens Sportcenter har både skiutleie, skiskole og skibutikk. Sjekk ut mer på www.bestski.no og www.sportcenter.nu

 

Blomster

Stubban gård ligger et lite steinkast fra E14 med avkjørsel mot Trøbakk. Her har du rikt utvalg av blomster, planter, kranser og håndverk. Eli Stubban Karlsson har bred åpningstid og blomster til alle anledninger. Les mer på www.stubbangard.no

 

Teveltunet gårdsbutikk og bryggeri

Endelig kom den lokale ølen til gards, og nå er også et stabbur med kjøttvarer på plass på tunet. På Teveltunet har man i tilknytning til bryggeriet åpent gårdsbutikk med utsalg av lokale råvarer, lokalt øl og kunst. Les mer på www.teveltunet.no

 

Natur Alpakka

Når kulda setter inn, er det godt å varme seg på gode produkter i alpakka-ull. Scandinavian Supply designer, utvikler og produserer varer hos lokale leverandører i Perú. Hanne og Moisés Matos holder til i Meråker og produktene deres kan blant annet kjøpes på nettsiden www.naturalpakka.no . De har også utsalg i gårdsbutikken på Teveltunet.

Heimlaga i Meråker

Hos Meråker stasjon finner du en liten butikk i 2.etasje som har åpent hver torsdag fra kl 18-20.00, samt på annonserte dager. Her finner du hjemmelagde produkter fra håndverkere i Meråker. Har du ønske om å besøke butikken utenom åpningstid, er det bare å ta kontakt. Har diverne anledning, låser de opp. Sjekk ut "Heimlaga i Meråker" på Facebook. Tel: +47 900 26 698.

Siste artikler
  • Forsiktig gjenåpning
  • Fantastiske Rypetoppen
  • Fantastiske Steinfjellet
  • Guidet tur i fjellriket
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY