Nytt

På ridetur i fjellet

Leif Karsten og Turid Haugen har 80 islandshester. Meråkerfjell Ridesenter ligger i Teveldalen, like ved grensen til Storlien og Sverige.

Det er 26 år siden Leif Karsten og Turid tok med sine første gjester på ridetur i fjellet, men islandshesten har nesten førti år med historie herfra.

Booke overnatting? Klikk her.

Leif Karsten har vokst opp her og har alltid hatt en dragning opp mot fjellet. Han kjenner området, kan historiene og har lært seg naturen å kjenne.

- Bestefar var landets beste rovviltjeger, og jeg har jakt og fiske i blodet. Fjellet betyr veldig mye. Jeg er veldig glad for å kunne dele denne lidenskapen og fortelle historier til gjester som kommer til oss, forteller Leif Karsten.

På rideturene i fjellet står leirbålet sterkt, det serveres mat laget av gode råvarer fra nærområdet. Leif Karsten stortrives når han kan ta med seg folk på tur.

- Det er noe eget når du tar inn 25 hester i hallen, saler på dem, og de står tett inntil hverandre og venter tålmodig. Rolig og fredelig. Hestene oppfører seg fint til hverandre og oss, de er avbalanserte og rolige, men samtidig kvikke. Hestene hører til i fjellet og de koser seg på tur sammen med oss, forteller Leif Karsten.

I tillegg til turridning, holder Meråkerfjell ridesenter på med avl. Halvparten av flokken er unghester i utdanning, og andre halvpart er hester som brukes til tur.

Leif Karsten har en enorm kunnskap om hestene og har lært dem å kjenne gjennom mange år. Det er tydelig å se hvor godt han omgås flokken sin. På gården i Teveldalen har de både ridehall og et eget hus for utleie. Her er det godt med sengeplasser.  Du kan lese mer om Meråkerfjell på deres nettside www.merakerfjell.no

Ta en dag ekstra, opplev Rypetoppen!

 Sykkeltur i fjellet, se her.

Siste artikler
  • Se hva du kan gjøre i Meråker i sommer
  • Guidet tur i fjellriket
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
  • Trygg ferie i Meråker
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY