Nytt

Snart klart for Storlirennet

Finn ut mer om traséen som krysser grensa mellom Norge og Sverige i vakre omgivelser over fjellet. 

Storlirennet er kanskje vinterens vakreste turrenn. Løypa passer for både familier og eliteløpere. Det er bare én måned igjen til start, og du kan gå på ski i deler av løypa på begge sider av grensa. Husk at hvis du går mye på ski framover, kan du fortsatt bli klar til start søndag 18.mars. 

Test løypa, her kan du booke overnatting.

Løpet går i fjellet, og er utsatt for vær og vind. Dersom du tar dette som en tur, bør du kle deg for fjelltur med vindbukse og vindjakke. Du bør også ta med deg ekstra tørre klær, drikkeflaske og mat i sekken selv om det er flere mat- og drikkestasjoner på vei over fjellet. For de yngste og minst erfarne skiløperne vil dette bety en skitur som varer flere timer. Storlirennet er en vakker og minnerik opplevelse dersom du er godt forberedt når du stiller til start. Her kan du utfordre deg selv, familien eller kompisen. 

Løypa er spektakulær, og du kan gå deler av den store deler av sesongen. 

Kanskje du kunne tenke deg å kombinere langrenn med andre aktiviteter? Finn ut hvilke aktivteter du kan booke direkte i vår nettbutikk. 

Familie og elite

Storlirennet er 36 km, og starter rett bak Storliens Högfjällshotell. Kommer du med toget, er det bare ett par minutters gange, før du kan spenne på deg skiene i løypa. Det stiger ganske mye i starten, og de første kilometerne er tøffe. Du kan gå en rundtur innom populære Vindarnas Tempel og Ernstkumlet, eller fortsette i 4 km til du kommer til Skurdalsporten fjellstue som du ser på bildet nedenfor. 

Her er det servering på bestilling eller annonserte dager. Sjekk ut Skurdalsportens hjemmeside for informasjon om åpningstider og booking. 

">Lyst til å se noen bilder fra tidligere renn? Sjekk ut denne.

Turrennet har familieprofil. Både skivante barn og eliteutøvere kan være med. Her kan du stå på startstrek sammen med utøvere som Petter Northug, Emil Iversen, Kathrine Harsem, Anna Haag, Charlotte Kalla og Anders Södergren som alle har vunnet tidligere år. Men Storlirennet har mange vinnere, for de fleste handler det om å mestre distansen. Starter du treningen tidlig, kan du være klar til å stille til start 18.mars.

 

Milevis

Storlirennet er en liten del av løypenettet som binder Meråker og Storlien sammen. Det finnes milevis med oppkjørte skiløyper i fjellet til enhver tid. Det er også lysløyper i Fagerlia, Grova, Kopperå og Storlien. Kveldstid kan du gå 15 km sammenhengende i lysløype fra Fagerlia til Grova, treningsfemmeren i Grova, og tilbake igjen. Terrenget er variert og du kan sjekke status på hvilke løyper som er kjørt på www.skisporet.no. Det tråkkes løyper daglig gjennom hele sesongen, og når det er mye snøfall, tråkkes det også løyper i lysløypa ved Meråker videregående skole.

Prøv hundekjøring

Les vårt vintermagasin

Siste artikler
  • Snart klart for Storlirennet
  • To alpinsentre og mye moro
  • Dette bør du prøve
  • Fem vackra vintertips
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY