Nytt

Ti ting vi elsker med Meråker og Storlien

Her får du svar på hvorfor du bør besøke denne idylliske vinterdestinasjonen. 

Er du på jakt etter postkortstemning, da er det store muligheter for å oppleve det på grensa mellom Norge og Sverige. Få gode grunner til å legge vinterferien hit. 

1: Her får du milevis med nydelige preparerte skiløyper i verdensklasse der verdenseliten titt og ofte trener og konkurrerer. Det er ikke usannsynlig at du møter på gamle helter som Frode Estil og Tora Berger, eller nåværende eliteløpere som Petter Northug og Emil Iversen. 

Her finner du et nettverk av løyper i vakkert fjellandskap, dype skoger og på tvers av landegrensen. Det finnes flere lysløyper i både lett og kupert terreng på norsk og svensk side. Løypemannskapene gjør en formidabel jobb for å hele tiden kunne sikre flotte skiløyper til aktive og mosjonister.

Her kan du velge om du ønsker panserforhold med trikkeskinner og brede skøytetraseer, eller om du vi gå for deg selv i villmarken. Hovedarenaen for de aktive finner du i Grova i Meråker der idretsslaget IL Varden Meråker og Meråker skiskytterklubb har sin base. 

2: To flotte alpinanlegg med bakker for alle venter på ditt besøk.

Her finner du nydelige friområder, lange og krevende bakker, fine nybegynnerbakker og barneområder. Kitepark, funpark og randonéløyper finner du også. Hva venter du på?

Her kan du booke aktivteter.

3: Det er lett å komme seg hit enten du kommer med fly, kjører bil, buss eller tog. Nærmeste flyplass er under én times kjøring unna. Togene stopper i Meråker, Kopperå og på Storlien. 

4: Bo godt enten du velger hotell med  "all inclusive", fjellstue eller en god og varm hytte. 

Meråker og Storlien har mange muligheter å velge mellom. Ikke alle kan nås via online booking, men ta deg tid til å sjekke ut før du bestemmer deg.

Her kan du booke direkte.

Her finner du oversikt over flere overnattingssteder.

5: Lokal mat som smelter på tunga, ja takk!

Er du ute etter en god matopplevelse, ja da er du på rett sted. Her finner du blant annet den velkjente fjellkokken Lena Flaten som har bygd om sin restaurant til kurs- og "kokken hjem". Flammans skafferi selger nå egne matprodukter og har en rekke spennende kurs i tillegg til herlige måltider på bestilling. Teveltunet satser på nytt matkonsept denne sesongen med nye kokker på plass. Erik Lier og Mikael Leiknes kommer fra Mathallen til Tveldalen for å være ekte cowboyer. Her finner du også mikrobryggeri. Hos Kirkebyfjellet blomstrer også kreativiteten, og de godt innarbeide kokkene serverer nydlige retter med stadig ny inspirasjon. Dette er bare noen av matopplevelsene du får i området. 

6: Opplev samisk kultur

Samene er en viktig del av Meråker og Storliens kultur og historie. Flere av de lokale spiseplassene har nydelig reinskjøtt fra området på sin meny. Når du går i fjellet er det ikke uvanlig å møte på majestetisk rein. Vær rolig, og nyt synet på avstand, slik at du ikke skremmer reinen. 

7: Ta turen til Brudesløret på vinterstid. 

La isen fortrylle deg enten du vil gå på skøyter, isklatre eller bare nyte synet av en nydelig islagt foss. Mulighetene er mange, men Brudeløret er enkel å komme seg til. Den ligger i Rypetoppen Adventurepark ved Teveltunet. Husk å sjekke isforholdene før du tar deg ut på tur. 

8: Bli med lokale guider på tur.

Få en opplevelse for livet, og la lokale guider vise deg skatter i naturen du ikke trodde skulle finnes. Overnatt i telt, oppsøk urørte områder og hør på stillheten sammen med et hundespann. 

9: Gå i fjellet med truger eller ski på beina.

57 fjelltopper over 900 m.o.h venter på at du skal ta deg til toppen. Last ned appen "Trimpoeng", og bli med på å finne den forsvunne diamanten i regi av "Meråker til topps" 

10: Her kan du finne ro, og være tilstede i nuet.

Du har det du trenger tilgjengelig, enten det er en naturopplevelse eller en lokal butikk du søker.  Det finnes mange små, flotte og litt gjemte steder med hjerterom både i og utenfor sentrum. Det beste av alt med Meråker og Storlien er pusterommet, du kan trekke deg tilbake og nyte øyeblikket.  Vær en del av naturen, og glem stresset som henger over deg i hverdagen.

Siste artikler
  • Se hva du kan gjøre i Meråker i sommer
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring i sommervarmen
  • Fiskelykke i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY