Nytt

Fiskelykke i fjellet

Brusende bekker, elver og fjellvann. Sola er i ferd med å gå ned og fisken vaker.

Det er stille i fjellet. Et par fugler synger kvelden inn på andre siden av vannet. Innsektene summer og et stort plask får deg til å våkne fra den dype meditasjonen du står i sammen med fiskestanga. Fjellørreten begynner å bli aktiv, og håpet ditt blir sterkere for hvert kast du tar. Meråker og Storlien har flere hundre fjellfiskevann, bekker og elver. Her finnes unike muligheter for sportsfiskere, og deg som setter pris på å ta noen kast bare for å prøve lykken.

Det er et eldorado for enhver fisker å komme hit, også for den som er på jakt etter eksklusive og skreddersydde pakker med fiskeguide. Stjørdalselva er en av landets største lakseelver, og på Renå gård kan du gå i lakselordenes fotspor. Meraker Brug disponerer 20 km med fine fiskestrekninger i Stjørdalselva. Ønsker du å fiske i fjellet, er det bare å ta en titt på kartet, så ser du de mange mulighetene du har. Du kan leie hytte hos Meraker Brug med tilgang til båt. Du kan kjøpe fiskekort også for garnfiske. Meråker og Storliens vakre villmark står til din rådighet. Pioneren og eventyreren Helge Ingstad, som er født i Meråker, har et godt sitat fra boken Pelsjegerliv som kan beskrive jakt- og fiskemulighetene i området:

”Her er min kano, mine garn, min børse og mine hunder. Skogene og vannene står til min rådighet. Jeg sitter i skjorteermene foran teltet og føler meg som en millionær”.

Når høsten kommer snikende er det tid for jakt. Mulighetene er mange i Meråkers nærmest endeløse jaktmarker. Du har store fjell- og skogsarealer. Du kan leie jaktterreng med hytte av Meraker Brug. En bærekraftig forvaltning er viktig, og det praktiseres blant annet ”bag limit”.

Mer informasjon om jakt- og fiskekort samt hytteutleie:

www.merakerbrug.no

www.inatur.no

Du kan også kjøpe fiskekort for Meråker hos bl.a Meraker Brug, Best, Meraker Sport & Fritid, og for Storlien kan fiskekort kjøpes hos SP Livs & Brensel.

Siste artikler
  • Dette skjer på Kikrebyfjellet
  • Velkommen til bygda
  • Her opplever du fantastiske langrennsløyper
  • Fantastisk Fjellbistro gir alpefølelse
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY