Nytt

Besøk reinsdyr i Teveldalen

For Lillian Brandsfjell betyr det alt å kunne jobbe med sin samiske kultur.

Reinen står hos Meråkerfjell ridesenter i Teveldalen. Her kommer det opp både ei koie og baksterhus tidlig i vinter. Alt legges til rette for å kunne gi autentiske samiske opplevelser til besøkende i området.

- Det betyr alt for meg å kunne jobbe med dette, forteller Lillian Brandsfjell som er i ferd med å bygge opp en opplevelsesbedrift i området.

Det er ingen tvil om at hun brenner for prosjektet. Lillian selger samisk håndverk og smykker i butikken Heimlaga i Meråker på Meråker stasjon. Hun lager spesialtilpassede kikkertvesker i skinn og selger reisnskinn. Hun tar i mot bestillinger og deltar på ulike håndverksmesser.

I høst fikk hun prisen «årets beste stand» på Grenseløse Meråkerdager. På Teveldalen blir det muligheter for å komme nær reinen, du får smake på samisk mat og kan få et innblikk i samisk håndverk. Hvem kunne vel ikke tenke seg å smake kaffe med tørka kjøtt oppi?

Samene er en viktig del av Meråker og Storliens kultur og historie. Når du går i fjellet, er det ikke uvanlig å møte majestetiske flokker med rein. Vær rolig, og nyt synet av dyrene på avstand, slik at du ikke skremmer reinen. Ønsker du å komme nær dyrene, kan du ta turen innom Meråkerfjell ridesenter der Lillian er i startgropa med å bygge opp sin nye bedrift. På gården finner du også 70 islandshester, ridehall og overnattingsmuligheter.

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring på barmark
  • På ferie med hest
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY