Nytt

Brygger opp til påskefest

Ole Fredrik Haarsaker brygger mer enn øl. Gode ideer bruser like mye som krøllene i håret på kreative dager. 

Det bobler i gryter, glass og hode. Det er aldri mangel på tanker og nye idéer når du setter deg ned for å slå av en prat med Ole Fredrik. I glassbaren ved Teveltunet Fjellstue bruser det godt når bryggeren snakker om sitt engasjement for hjembygda.  

-Jeg er glad i Meråker, og ønsker at vi skal få til enda mer nyskaping. Vi trenger etableringer av bedrifter, sier han. 

Teveltunet er klar for påskefest. Skjærtorsdag blir det afterski med livemusikk, påskegrill og påskepub.

Det første brygget

I 2013 brygget han sitt aller første øl i fjellbryggeriet i Teveldalen. Uten noen som helst erfaring, gikk han rett på investeringer.  Læringskurven var bratt, men med bistand fra blant andre bryggerimester Jørn Andersen på Klostergården på Tautra, ble drømmen til virkelighet. Nå testes det stadig ut nye lokale varianter med blant annet meråkerhonning, bær og lokal humle.  

-Arne Slungård, fra Litjfunnsjøvollen, kom på døra med en sekk med humle fra hagen, så da brygget vi øl med den, forteller Ole.  

 

Han tar frem sekken og plukker frem en god bukett med Meråkerhumle han har tenkt å tilsette i ølet. En ny runde med øl er på gang i de store grytene i bryggeriet. Maltblanding, vann, gjær og humle skal etterhvert bli øl og tappes på fat. Mesken som blir igjen etter bryggingen skal ikke gå til spille. Deler av den blir brukt til knekkebrød som serveres gjestene. 

Europeisk matregion 2022

I år har Teveltunet blitt sertifisert som produsent og vertskap gjennom Europeisk Matregion 2022. Det henger høyt å få en slik utmerkelse. European Region of Gastronomy er på ingen måte en hyllest ene og alene til Michelin-restauranter, hvite duker og høye glass – selv om det også hører med i totalbildet. European Region of Gastronomy er snarere en hyllest til lokal mat og lokale spesialiteter. En hyllest til en region som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden. Det er en hyllest til bøndene og fiskerne og oppdretterne som nennsomt tryller fram de lekreste råvarer i hver en krik og krok av Trøndelag – til det trønderske kokkelauget som vet å utnytte lokale råvarer av verdensklasse i sitt arbeid. Ole Fredrik var den første i Meråker som sertifiserte bedriften, noe som innebærer at minimum 30 prosent av all mat og drikke som blir servert er fra Trøndelag, og som produsent er han sertifisert med fjellbryggeriet. 

Viktig nettverk

Ole synes det er viktig å bygge nettverk og samarbeide med lokale aktører og produsenter i regionen. Teveltunet er med i Auk, smaker fra Stjørdalsføret, et regionsamarbeid mellom mat- og drikkeprodusenter og serveringssteder. 

-Vi lokale aktører, matprodusenter, bønder og reiseliv må stå sammen. Det er veldig positivt at vi har fått til et matmanifest der vi forplikter oss til å jobbe med dette, sier han.  

Ole Fredrik har til tider så mye kreativitet kokende under topplokket at det fort kan fosse over. Fjellvukku og oktoberfest er to av arrangementene ved Teveltunet han brenner for. Under NM på ski i 2019 ønsket han seg popup-restaurant i sentrum, og slik ble det. Sammen med Lena Flaten og Flamman poppet tidenes NM-restaurant opp i bankbygget i Meråker. I år tok Ole også på seg å drifte T-kroken alpincafé i alpinsenteret. Han klarte ikke tanken på at det skulle stå uten drift.  Han sitter som reiselivets representant i lokalstyret for Næringsforeningen i Værnesregionen. Ole Fredrik brygger opp til fest, og når folk blir med på dansen, blir det liv og røre.  

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring på barmark
  • På ferie med hest
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY