Nytt

Hundekjøring i Meråker

Finnmarkingen Øyvind Nordal Næss er vant til åpne vidder. I Meråker finner han roen over tregrensa.

Fra Aspåsen gård og husky kan du høre fjellene rope. Her er store områder med uberørt villmark lett tilgjengelig. Akkurat den resepten som må til for at en nordlending skal senke skuldrene og kjenne at han lever godt. Når du hører hundene synge i kor er det enten mat eller tur på gang. Et liv uten hunder ville vært fattig for Øyvind. De er en del av storfamilien.

- Vi har 20 huskyer som alle har vært løpshunder. Jeg har vært aktiv hundekjører og alltid glad i friluftsliv. Nå deler jeg min erfaring med våre gjester og utgangspunkt på gården vår, forteller hundekjøreren.

Et lite steinkast fra Meråker sentrum ligger Aspåsen i flotte omgivelser. Her tas det mot små grupper, og noen ganger arrangeres det åpne familiedager. Hundene møter deg med glede og entusiasme. Opplevelsen er nærheten til gårdslivet og en smakebit på hundekjørerlivet med sledetur på jordet. Selvsagt kan det skreddersys lange turer i fjellet, men for de fleste, er det de små smakebitene på livet i en hundekjørefamilie mer enn godt nok.

- Hundene elsker deg. De er tillitsfulle og gir av seg selv. Mange vil bare å sitte ved bålet og kose med hundene. Det er terapi, og det burde nesten være en menneskerett å ha hunder, sier Øyvind.

Les hele intervjuet i magasinet Visit Meråker & Storlien her.

Her finner du informasjon om booking av hundekjøring.

Siste artikler
  • Fiskelykke i fjellet
  • Her kan du spille tennis
  • Se hva du kan gjøre i Meråker i høst
  • Guidet tur i fjellriket
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY