Koronavirus

Koronavirus

Vi anmoder alle om å følge myndigheters råd og retningslinjer i den tiden vi nå står i. Det er viktig at vi alle deltar på dugnaden. Ta vare på hverandre!

Vi viser til Meråker kommunes nettsider vedrørende viktig informasjon om koronaviruset.

 

Det er lov å la seg inspirere og det er lov å drømme! Det er en krevende tid, og vi vet at mange av våre opplevelsesleverandører har en tøff tid i møte. Men dette skal vi komme oss gjennom - sammen! Det oppfordres til kortreiste ferier i eget land denne sommeren. Meråker og Storlien ligger på hver sin side av riksgrensen, og det er fortsatt usikkert når svenskegrensen åpner som normalt. Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet av 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Årsaken er økningen i utbredelse av koronaviruset og den uforutsigbare og vanskelige situasjonen for mange reisende. Reiserådet gjelder inntil videre. Hos regjeringen.no finner du svar på aktuelle spørsmål om reiser og koronavirus.

Dette sier folkehelseinstituttet:

Folkehelseinstituttets råd om innenlands fritidsreiser gjelder fra 21. april 2020 og oppfordrer til å planlegge reisene slik at du ikke bidrar til smittespredning mellom steder. Ved fritidsreiser er det ekstra viktig å holde seg til de generelle rådene:

  • Er du syk skal du ikke gjennomføre fritidsreiser, heller ikke til hytta. Da skal du være hjemme.
  • Du skal heller ikke reise eller dra på hytta når du er i karantene. Det eneste unntaket er når du er uten symptomer, og opphold på hytta er eneste måte å unngå nær kontakt med et covid-19-sykt hustandsmedlem.
  • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise
  • Ikke foreta reiser eller aktiviteter som gir økt risiko for at du får behov for redningstjenesten eller helsetjenesten.
  • Unngå kollektivtransport når det er mulig
  • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om 2 meters avstand til andre i dine omgivelser. Vær i størst mulig grad bare sammen med dem du er sammen med til vanlig og er på reise med.
  • Unngå trengsel i butikker som er dimensjonert for færre mennesker. Ta om nødvendig med det du trenger hjemmefra.
  • Sjekk nettsiden til kommunen du skal reise til for å finne ut om de har lokale restriksjoner eller råd som er relevante. Du bør ikke belaste kommunen med å ta kontakt med dem for å sjekke dette ut, eller be om unntak hvis kommunen har lokale restriksjoner eller råd, men forholde deg til disse.

Her finner du hva Visit Norway skriver om reiser i Norge.

Vi anbefaler også NHO reiseliv som har nyttige råd og veiledere.

Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY